|
BORAINK:
Kadarka
A nagy „Ő”.
Ritka példány, nemes ital.
Színe rubintos, szikrázó. Sötét.
Illata könnyed, sziporkázóan színes. Kávé, vanília, a szekszárdi lösz szaga, érett gyümölcsök illata keveredik egymással.
Ízében ott van a múlt méltósága, teltsége, fűszeressége, a föld kesernyés sóssága, amely talán az elmúlásra hivatott emlékeztetni.
Érteni kell ezt a bort, meg kell tanulni megérteni.
Harcsapörkölt fölséges kísérője lehet.
Vicarius
Helytartó a javából. Egyik barátom szerint a püspök jobb keze.
Merlot & Cabernet Franc házasítás.
Sötét szín lassú mozgás a pohárban, nehézkesen gördülő, a pohár falán megülő glicerin, esztétikai élményt nyújt.
Illatából először a Merlot bújik elő, keveredve csokoládé, vanilia, és a fa illatával.
Ízében a szájat betöltő hatalmas test a meghatározó.
Érezni hogy tarja féken a nagy cuvée a finoman pörkölt fát. Tobzódnak benne a csokoládé, vanilia, kávé és vad gyümölcsök ízei.
Vadat kérünk hozzá, rőt vadat.
Kékfrankos
Kissé lilás sötét szín.
Intenzív vörösbor illat, érett vadgyümölcsök illata keveredik könnyű palack-bukéval.
Ízeiben határozott savgerinc a domináns, lekerekedett meggyes ízek finom csersavak jellemzik.
Pörköltek bora.
Merlot
Szekszárdról mondják szeret itt a merlot, és ez igaz is.
Sötét, rubintos csillogásu. Illatában a keleti fűszerek aromái is felfedezhetők.
Meleg,tüzes bor. Szép arányos testtel.
Férfias markáns tanninokkal.
Sült marhahúsokhoz kiválló kísérő.
Siller
Halványpiros, csillogó pirulás.
Gyümölcsös, könnyed, epres illat.
Friss savak, könnyen iható, délutáni kártyacsaták, asszonyos pletykálgatások bora.
Nem túl erős paprikás ételekhez.
Olaszrizling Új szőlő első bora.
Színében az arany keverdik az ezüstös-sárgával,
vidáman csillog.
Illata virágos, csipetnyit fás. Ízei fiatalosak nem bonyolultak, jellegzetesen mondulás lefutással.
Roston-sült ételek finom kiegészítője.
|
|
 |