„Emberé a munka, Istené az áldás”
   

A BORIGO magazin 2009 év végi Top 100-as listájába leginkább ajánlott borok közé két remekünk került be.
A Remete Bor Szekszárdi Merlot 2006 megragadó illatával, szép savaival, kellemes, gyümölcsös lecsengésével tűnik ki és aki kortyolja, sokáig emlékezik az enyhén földes (löszös) és a fekete ribizli ízekre.
A másik, a 2008 évi Siller az élénk, mély rózsaszín, enyhén pirosba hajló színével, diszkrét cserességével, s nagyszerű arányaival tűnik ki. Szép test és érett gyümölcs aromák jellemzik.

Megjelent Pálffy István: Mit érdemes megvenni? A 100 legjobb magyar bor  2010 című könyve, melyben így ír Vicarius 2006-os évjáratú borunkról: „A Vicarius pedig helytartó a javából…”
Mi azt kívánjuk, hogy minden korty váljék egészségére annak, akinek módjában áll ezt fogyasztani!

2009 július 24-én, pénteken, délután 4 órától Remete bor bemutató, kóstoló a Radovin borszaküzletben, Budán, a II. kerületben: Hidegkúti út 71. A részvétel kötetlen és ingyenes.

A Borigó 2008 októberi számának főszereplője a KADARKA, amelynek kapcsán több borász beszél erről az izgalmas, igazi magyar karakterű borról.
Vesztergombi József a Borigóban, a Kadarkáról

A 2006 Kadarka 2008 Vin Agóra nemzetközi borversenyen ezüstérmet kapott.

A Kadarkáról lásd még: A Remete Kadarkája (FigyelőNet)

A testes vörösek mellett Siller boraink is egyre keresettebbek. Így ír nemrég megjelent könyvében Tompa Imre:
„ A bor, melyet képzeletbeli poharunkba töltünk mostan (Szekszárdi Siller 2003, Vesztergombi József), telitalálat. Ideájának tökéletes megtestesítője. Mert mi a bor ideája, barátaim, az Úrban? A sillerség. Schillern: csillogni, márpedig e bor csillog, színe szép rubin, nagyon szép virágillatában (rózsa) friss gyümölcsösség, leginkább az eper emléke, kicsit vörösboros ízei között is eper, némi extraktédesség, magas, 13 százalékos alkohol, megfelelő savak, és ami a legfontosabb: egyensúly, mi több, harmónia, a bor lényege.”
(Jaffa Kiadó, Bp, 2007)

Az Egerben tartott 2007 évi XXX. Országos Borversenyen a 2003.évjáratú Cabernet Franc borunkat a Zsűri Ezüst Éremmel tüntette ki.


 
borok

© Vesztergombi József, 2007. Minden jog fenntartva.
Design: J-Grafika